Stucwerk

Direct een gratis en vrijblijvende offerte? Neem contact op!


Neem contact op

Stucwerk


Er zijn vele verschillende soorten stucwerk mogelijk. Zo kan iedere denkbare kleur gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten reliëf mogelijk die in combinatie met kleurgebruik elk voor een apart uiterlijk en sfeer in het huis zorgen.

Bij pleister en raapwerk wordt een laag aangebracht om de ruwe oppervlakten mooi strak, glad, egaal en waterpas te maken. Door af te wisselen in de dikte van de stuklaag wordt een wand ook weer recht/waterpas gemaakt. De raap of pleisterlaag kan als uiteindelijke afwerklaag dienen of als ondergrond voor afwerklagen zoals spachtelputz.

Soorten stucwerk als spachtelputz, granol, marmerpleister en rustiekputz hebben een korrelige structuur die veroorzaakt wordt door toevoeging van zandkorrels en/of kleine steentjes. Door deze toevoeging ontstaat er reliëf in het stucwerk. Ook deze soorten stucwerk zijn in iedere kleur leverbaar. Mocht u later van kleur willen veranderen is overschilderen geen probleem. Met een latex zijn de muren of plafond gemakkelijk van een nieuwe verflaag te voorzien. Er zijn naast de stuclagen met reliëf ook lagen waarbij het stucwerk juist zo glad mogelijk gemaakt wordt. Soms wordt er ook olie gebruikt om deze muren af te werken en is het stukwerk geschikt voor vochtige ruimtes zoals in de badkamer. Benamingen van dit soort typen stucwerk verschillen nogal. Vraag daarom uw stucadoor naar de mogelijkheden.


Waarom JRM Afbouw

  • Gratis offerte op maat
  • Gecertificeerde schilders
  • Garantie op schilderwerk
  • Professioneel advies
  • Hoogwaardige producten

Neem vooral een vrijblijvend contact met ons op voor advies of offerte

Neem contact op

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies